tisdag 17 maj 2016

Tematrio - Noveller

I Tematrio denna vecka: Berätta om tre bra noveller/novellsamlingar!

Då och då läser jag en novell och nyligen läste jag en novellsamling.

1. Valenciana är en novellsamling av Zinaida Lindén.
 - I titelnovellen reser Monica och hennes familj till Japan för att hälsa på Monicas systrar. Där blir dom strandsatta pga vulkanutbrottet på Eyjafjallajökull.

2. Mannen utan sorg av Kristina Ohlsson.
- I novellen Mannen utan sorg, får vi för första gången möta Martin Benner från Mios blues och Lotus blues. Här försvarar han en man som står inför rätta, anklagad för att ha mördat sin dödssjuka hustru.

3. Rum 112 av Sofie Sarenbrant.
- "Petra vill göra slut med Henke och hennes val att hantera situationen är allt annat än rationella vilket leder till stora problem. Men är valen egentligen hennes och vad har egentligen hänt på rum 112?"

5 kommentarer:

 1. Noveller är inte riktigt min grej men jag försöker vänja mig. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Mannen utan sorg har jag missat helt och hållet. Det tipset tackar jag för :)

  SvaraRadera
 3. Tack för intressanta novelltips.

  SvaraRadera
 4. Dom här tre kände jag inte till. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Åh blir nyfiken på alla! :) Särskilt Rum 112

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...