tisdag 21 juni 2016

Augustimörker

Titel: Augustimörker
Författare: Monika Häägg
Förlag: Monkaland bokförlag
Format: Häftad
Antal sidor: 230
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2016
Rec.ex.

"Gurlie och Harriet kallas ibland för Tant Grön och Tant Blå. De bor i var sitt hus på Solrosgatan och Prästkragevägen. Gurlie har en hund som heter Skrutten och Harriet har en katt som heter Bella. De är nyblivna pensionärer och sedan tio år tillbaka oskiljaktiga vänner. De läser poesi och böcker, gör cykelutflykter, plockar svamp och nypon. Men när augustimörkret sänker sig över trädgårdarna försvinner Bella, och Gurlie får ett ovälkommet brev. En dag står en polisbil parkerad utanför grannhuset. Under augusti månad vänds livet upp och ner för de båda kvinnorna. Mord och främlingsfientlighet sveper in med augustimörkret. Tant Grön och Tant Blå blir ofrivilligt indragna.
En genreöverskridande roman om två äldre kvinnor. Feelgood och kriminalroman med främlingsfientlighet och nynazism som sträcker sig till ett Grekland i kris."=======================================================================

Min kommentar:

Augustimörker är en trevlig och lättsam roman som stundtals är spännande. Karaktärerna är småmysiga och man kan inte låta bli att tycka om pensionärerna Gurlie och Harriet. Boken är författarens första bok för vuxna och Monika Häägg har tidigare gett ut flera barn/ungdomsböcker.

Här kan man läsa en smakbit ur boken: Smakebit på söndag - Augustimörker

Betyg: 

Tack till Monika Häägg och Monkaland bokförlag för recensionsexemplar. 

Augustimörker kan köpas här:
Häftad: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Häägg har ju skrivit massa för ungdomar.

    SvaraRadera
  2. När jag läste beskrivningen av handlingen tänkte jag "Ah, verkar som en mörk bok" och sen såg jag att du beskrev den som "trevlig och lättsam" haha XD Men den låter riktigt spännande! :) Får kolla upp!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...