onsdag 29 juni 2016

Tills något annat tar vid

Titel: Tills något annat tar vid
Författare: Agneta Vorberg
Förlag: Hoi förlag
Format: E-bok
Antal sidor: 258
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2016

"Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet. Trots att de är systrar har de ingen kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring. 
Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har två små döttrar. Kristin liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa. Svärmor Brita är en kvinna som snärjt sig själv i sociala konventioner och överklassens obehagliga boja. Att Kristin vill dreja och inte vara advokat är något som helt övergår Britas förstånd.
Marie är gift med Håkan och bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon arbetar som barnskötare men vill skola om sig till ekonom. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar rejält i fogarna. Frågan är om hon vill få ordning på förhållandet eller vill lämna Håkan. Dessutom bär hon på en djup sorg och saknad. 
Båda gör en inre resa mot själslig tillfredsställelse – så svår på grund av omgivningens förväntningar och krav. Omständigheterna gör att systrarna till slut träffas. Något de inte är beredda på."
=======================================================================

Min kommentar:

Tills något annat tar vid är Agneta Vorbergs debutroman och en bra sådan. Det är en snabbläst och trovärdig relationsroman. Boken har ett snyggt omslag och jag vill gärna läsa mera av samma författare.

Betyg: 

Tills något annat tar vid kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter intressant. Jag gillar böcker med fokus på relationer. :) Omslaget är urfint också, det håller jag helt med om :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...