torsdag 7 juli 2016

Den som finner

Titel: Den som finner
Författare: Stephen King
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Format: ljudbok
Uppläsare: Johan Svensson
Översättare: John-Henri Holmberg
Originaltitel: Finders keepers
Serie: Mr Mercedes
Utgiven: 2016
Genre: thriller

"Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.
Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.
Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.
Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne."

========================================================================

Min kommentar:

Den som finner är lika bra som den första boken i trilogin om Bill Hodges. Boken är mycket spännande och uppläsaren riktigt bra. Ser fram emot nästa del i serien.

Betyg: 
Andra böcker jag läst av Stephen King: Mr Mercedes

Den som finner kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Fick den när jag fyllde år, men har inte läst den än. Kanske till hösten :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...