torsdag 14 juli 2016

Midnattsflickor

Titel: Midnattsflickor
Författare: Jonas Moström
Förlag: Lind & Co
Format: ljudbok
Uppläsare: Marie Richardson
Serie: Nathalie Svensson del 3
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"Det är valborg i Uppsala - studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap ..."


======================================================================

Min kommentar:

Midnattsflickor är den tredje delen om Nathalie Svensson och den tredje boken jag läser av Jonas Moström. Midnattsflickor är spännande och underhållande och uppläsaren är mycket bra. 

Nathalie Svensson är psykiatrikern som springer runt och jagar mördare i högklackade Louboutin-skor. Trovärdigt? 

Boken är läsvärd och passar bra som semesterläsning. Vill gärna läsa flera böcker av denna författare.

Betyg: ✿✿✿✿

Andra böcker jag läst av Jonas Moström: Himlen är alltid högre och Dominodöden.

Midnattsflickor kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...