måndag 18 juli 2016

Mörka platser

Titel: Mörka platser
Författare: Gillian Flynn
Förlag: Modernista
Format: inbunden
Antal sidor: 430
Originaltitel: Dark Places
Översättare: Ulla Danielsson
Genre: deckare
Utgiven: 2012

"Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.
Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt
Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas för henne. Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare."

=======================================================================

Min kommentar:

Mörka Platser är den tredje boken jag läser av Gillian Flynn och också den bästa tycker jag. Boken är välskriven och riktigt spännande. Rekommenderas!

Betyg: ✿✿✿✿✿

Andra böcker jag läst av Gillian Flynn: Gone Girl och Vassa föremål.

Mörka platser kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus
Pocket. Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...