torsdag 21 juli 2016

Störst av allt

Titel: Störst av allt
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Bonnier Audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Lo Kauppi
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.

"Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet.""

=======================================================================

Min kommentar:

Störst av allt handlar om en skolmassaker på ett gymnasium och är skriven ur förövaren Majas perspektiv.  Boken är mycket skickligt skriven, och en av de bästa jag läst i år.  Den väcker många känslor och jag kan verkligen rekommendera denna bok.

Uppläsaren Lo Kauppi är riktigt, riktigt bra. 

Betyg: ✿✿✿✿✿

Andra böcker jag läst av Malin Persson Giolito: Utom varje rimligt tvivel

Störst av allt kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...