måndag 29 augusti 2016

Sekten som återuppstod

Titel: Sekten som återuppstod
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Mörkersdottir förlag
Format: ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
Antal sidor: 408
Serie: ViaTerra del 2
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans. 

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?"

======================================================================

Min kommentar:

Sekten som återuppstod  är den andra delen i en trilogi om sekten ViaTerra. Den första boken heter Sekten på Dimön och den tyckte jag var väldigt intressant och spännande. Sekten som återuppstod tycker jag inte är riktigt lika bra som den första delen. Jag blir inte klok på Sofia Bauman, jag tycker hon är väldigt blåögd och förstår inte varför det är så viktigt för henne att göra sig hörd istället för att tänka på sin egen säkerhet. Boken är ganska förutsägbar men den är ändå  spännande och underhållande och jag ser fram emot den sista delen i serien. 

Betyg: ✿✿✿✿

Andra böcker jag läst av Mariette Lindstein: Sekten på dimön

Sekten som återuppstod kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus4 kommentarer:

 1. Jag tänkte på min egen säkerhet under sex års tid efter sekten. Det enda det gav mig var mardrömmar. Det var inte förrän jag bestämde mig för att tala ut som jag blev fri. Vissa av oss prioriterar inte alltid oss själva före sanningen. Jag är stolt över att vara en sådan person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din bok klassificeras inte som en biografi, om den vore det skulle jag ha recenserat den på annat sätt. Som läsare vet jag nu inte vad som är sanning och vad som är påhittat. Du ska också vara stolt över din bok, den är mycket bra. Önskar dig allt gott!

   Radera
  2. Hej! Förlåt om det verkade som om jag var kritisk till din recension. Det är jag inte alls. Jag ville bara förklara att oavsett om det här är fiction eller sanning så är det aldrig fel att tala ut när det sker förtryck. Oavsett faror och rädsla. Men du har förstått mig rätt när det gäller Sofia. Jag är precis som hon. De skulle kunna komma till mitt hem med pansarvagnar, men de kommer inte tysta mig. Och jag har full förståelse för att en sån attityd kan ses som dumdristig Tack för att du skrev om min bok. Jättekul att du gillade den. Mariette

   Radera
 2. Jag är så nyfiken på den här serien, jag måste se till att börja med den första delen. Tack för en läsvärd recension!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...