söndag 25 september 2016

En smakebit på søndag - Laudatur

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på med just nu.

Min smakbit kommer från den finlandssvenska författaren Peter Sandströms senaste bok Laudatur. Titeln länkar till förlagets sida om boken."På bussen till Nykarleby satt jag och småskrattade för mig själv. Jag tyckte att det var en underbar idé att bo någon vecka hos mor och far. Jag hade alltid uppfattat dem som lugna människor som skötte sitt och inte lade sig i vad andra höll på med. Jag tänkte på att far och mor brukade arbeta tillsammans, och hur det då fanns värme där, mellan dem, på ett självklart sätt. Så kunde de vända ett potatisland på våren och stå alldeles intill varandra, för att sedan i en paus mellan jordkokorna plötsligt släppa taget om greparna och utväxla en kram, snabb men stadig, innan de åter böjde sig ned och fattade tag i arbetet som väntade."

9 kommentarer:

 1. En ny bok för mig! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. den här boken blir jag lite nyfiken på. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Ingen bok jag hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 4. intressant med en finlandssvensk författare. Den här boken blir jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Vill gärna läsa mer av finska och finlandssvenska författare, så denna noteras - tack för tips o smakbiten! :)

  SvaraRadera
 6. Jag borde verkligen läsa något av Peter Sandström!

  SvaraRadera
 7. Underbar kärleksfull smakbit :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten - den var fin!

  SvaraRadera
 9. Okänd bok för mig, men en fin smakbit :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...