söndag 18 september 2016

Smakebit på søndag

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virekligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man håller på att läsa just nu.

Jag har inte läst ut en endaste bok än den här månaden och håller fortfarande på med boken jag bjöd en smakbit ur förra söndagen. Jag har också börjat lyssna på Välkommen hem av Ninni Schulman, men det är lite svårt att få en smakbit från en ljudbok. Min smakbit kommer istället från boken jag lånade då jag var till biblioteket den här veckan, Fyrtio dagar utan skugga av Olivier Truc.

"I morgon mellan klockan 11.14 och 11.41 skulle Klemet åter bli människa, med en skugga. Och dagen därpå skulle han få behålla sin skugga i ytterligare fyrtiotvå minuter. När solen väl skred till verket gick den fort fram.
Fjällen skulle återfå sin relief och sin praktfullhet. Solen skulle smyga sig längst ner i dalarna och ge liv åt slumrande vyer och väcka de halvsterila platåernas blida sorgliga väldighet i det inre av Sápmi. 
För ögonblicket var solen bara en strimma av hopp som reflekterades på de orange smutsrosa molnen som jagade över fjälltopparna med blåaktig snö."

11 kommentarer:

 1. Den här kom sambon hem med en kväll för vad som kändes ett litet tag sedan. Det var över två år sedan... och jag har fortfarande inte läst.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Olivier Truc kommer på Svenska Deckarfestivalen i november och jag skulle gärna läst något av honom innan. Men vet inte hur jag ska hinna!

  SvaraRadera
 3. Olivier Truc står på läslistan, så mycket böcker/författare och kort om tid... ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Verkar intressant! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, den serien har jag tänkt läsa.

  SvaraRadera
 6. Den har jag läst och jag tyckte om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Men visst, den här vill jag ju läsa, väldigt nyfiken på den. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 8. intressant miljö. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Det foregår veldig lite lesing her og :-) Jeg har begynt på skolen og der er det mer enn nok å lese på, så det blir ikke så mye tid til lystlesing. Ha en riktig fin uke!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...