fredag 9 september 2016

Sommarön

Titel: Sommarön
Författare: Eva Frantz
Förlag: Schildts & Söderströms
Format: inbunden
Antal sidor:
Genre: deckare
Utgiven: 2016
Rec.ex.

" - Extra kufiskt gäng den här veckan, sa Kurre muntert och slog sig ner på en ölback.- Tycker du det? Många chefer. Undrar om de har kommit överens om att semestra tillsammans?
"I Porkala skärgård ligger Sommarön som är försäkringsbolaget Axelssons sommarparadis. Här finns stugor som personalen kan hyra för en symbolisk summa. Denna vecka är alla stugor upptagna: Det är meningen att chefer, försäljare, it-personal och kundtjänst skall umgås med varandra under fria former, familjerna är också med - mer eller mindre motvilligt. Allt är upplagt för sol, bad och lagom mängder lådvin till grillbiffarna. Mitt i veckan hittar någon diabilder från somrar på 1970-talet och alla deltar i bildvisningen. På natten blir det ett oherrans oväder och så lägger sig dimman över ön. Öborna inser att de har drabbats av den moderna människans yttersta form av utsatthet - smarttelefonerna har slutat fungera. Nervositeten sprider sig och alla skulle helst lämna ön så snabbt som möjligt. Döden står på lur... 
Eva Frantz debuterar med en deckare där finlandssvensk sommarstämning och en skickligt byggd intrig kombineras med hög igenkänningsfaktor och humor.

==================================================================

Sommarön är författarens debutroman och boken är mycket lättläst, småmysig och underhållande. Författaren skriver på ett sätt som gör att man har ett skönt läsflyt. En mycket bra debut av Eva Frantz och jag ser fram emot att få läsa flera böcker av samma författare.

Karaktärerna i boken är väldigt många och ingen av dom är huvudperson och det tycker jag blir lite rörigt.

Omslaget till boken är mycket snyggt!

Betyg: ✿✿✿✿

Tack till Schildts & Söderströms för rec.ex.

Fotograf: Helen Korpak


Eva Frantz är en finlandssvensk författare och Sommarön är hennes debutroman.

Mera om Eva Frantz hittas här: Schildts & Söderströms

Eva Frantz blogg hittas här: Det är baksidan som räknas
En smakbit av boken hittas här: Smakebit på søndag - Sommarön

Sommarön kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...