söndag 2 oktober 2016

En smakebit på søndag - Vonne och Marie

En smakebit søndag ordnas av den norska bokbloggen Fluten fra virekligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från Vonne och Marie av Christel Sundqvist. Titeln länkar till förlagets sida om boken. Recensionsdatum är om ett par dagar och jag kan redan nu säga att den här boken är en mycket stark läsupplevelse.

 ""Mamma , jag är kär i Kazz. Och hon är kär i mig."
Marie hajar till men samlar sig snabbt. Det överrumplar henne att Ronja plötsligt berättar. Att det liksom bara rinner ur henne lika självklart som om hon rapporterade vitsordet i senaste matematikprov. "Jag har gissat det", konstaterar hon lugnt och flyttar om några tallrikar i maskinen för att få allt att rymmas. Tänker hon ska hantera det här på rätt sätt nu.
"Har du?" Ronja ser uppriktigt förvånad ut och inväntar spänt fortsättningen på reaktionen.
"Det är okej att hon är en flicka. Huvudsaken att du är lycklig." Marie stannar upp lite i plockande, tittar på Ronja en stund. "Men det är ju illa att hon bor så långt borta.""

11 kommentarer:

 1. låter intressant. okänd författare för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. En okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. En för mig okänd bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Låter spännande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Ny författare/bok för mig, spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten, okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 7. Okänd bok och författare för min del. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...