lördag 8 oktober 2016

Flickan i flaskan

Titel: Flickan i flaskan
Författare: Christel Sundqvist
Förlag: Schildts förlag
Format: häftad
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2009

"På romanens nuplan 2005 är flickan en vuxen kvinna med man, barn och ett välorganiserat liv. Jobbet är intressant men stressigt – skrivbord och anslagstavla är täckta av gula post-it lappar och hon skriver allt fler listor. Hon är duktig och klarar av vad som helst. Utan att hon förstår varför drivs hon ändå in i en utbränningsdepression som hon inte kan ta sig ur förrän hon accepterat att hon måste göra en resa tillbaka till barndomen och återuppta kontakten med en liten flicka i blå klänning och röda strumpbyxor. I en barndom som utspelar sig på sjuttiotalet i ett rött tegelhus med stora fönster. Det visar sig att flickan bär på en stor sorg och en hemlighet. En blodig kniv finns med i bilden. Och en pappa, pappa Kungen som gömmer sina flaskor bredvid skrivbordet nere i gillestugan.
I Flickan i flaskan gestaltar Christel Sundqvist lyhört hur barndomens känslor av skam, skuld och sorg inte går att förtränga men hon visar också hur livsavgörande, omvälvande och terapeutiskt det är när man slutligen är redo att möta sitt förflutna."


===============================================


Min kommentar:

Flickan i flaskan är Christel Sundqvists debutroman och boken baserar sig i viss mån på författarens egna upplevelser. I det stora hela är detta en intressant och bra bok, men alla dessa upprepningar kunde vara borta.

Jag lånade den här boken på biblioteket efter att ha läst författarens senaste bok Vonne och Marie som jag tyckte väldigt mycket om. 

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Christel Sundqvist: Vonne och Marie.

Läs mera om Christel Sundqvist på förlagets sida: Schildts & Söderströms


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...