måndag 17 oktober 2016

Lignumkorset - En resa i tid och rum

Titel: Lignumkorset
Författare: Viktor Nilorak
Förlag: Type and Tell
Format: e-bok
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2016
Rec.ex.

"Lignumkorset är en äventyrsroman med kulturromantiska inslag. Ett medelålders gift par från Sverige hyr ett boende i Spanien, tillsammans med katten Viggo. Kvinnan, som heter Maria, ser fram emot att få skriva en bok i lugn och ro medan mannen, Gussen, ska ägna sig åt aktiehandel. De upptäcker ett nytt land, dess historia, kultur och gemenskap. Gussen och Maria reser i rummet, men upplever också tiden. Vad har egentligen hänt och varför? De dras in i en allt mer märklig, mystisk och emellanåt skrämmande händelseutveckling. Gussens barndomsvän, Bernt, ringer i tid och otid, oftast olägligt. Parets ibland dråpliga, men även mysiga vardag, varvas med inslag av allvarlig karaktär. En kvinna från London, en man från USA och en mäktig finansman från Sverige, är några av dem som korsar Gussens och Marias livsväg. Gränsen mellan verklighet och fantasi blir ibland vag, de upplever saker som livets erfarenheter inte kan minnas. Vad kan de gåtfulla talen, religiösa symbolerna och andliga husen förtälja? Tiden kommer ifatt dem och historien gör sig påmind."


======================================================================

Mina tankar kring boken:

Lignumkorset är en äventyrsroman som jag, via ett mejl av en som sade sig stå författaren nära, blev erbjuden att läsa. Jag valde att ta emot erbjudandet att läsa boken eftersom jag tyckte den lät intressant. Viktor Nilorak är en pseudonym.

Boken handlar om två medelålders svenskar som flyttar till Spanien. De älskar katter och vin och stör sig lätt på andra personers uppförande.

Lignumkorset är mycket intressant och stundtals spännande. Den är klart läsvärd med fina miljöbeskrivningar och omslaget är riktigt snyggt. 

Det som jag stör mig på i den här boken är:

'Skeoningen' som bara är för mycket. Det går att läsa en och annan kort mening på dialekt men blir det för mycket blir läsningen tung.

Lignumkorset är Viktor Niloraks debutroman och det ska bli intressant att se hur författaren kommer att utvecklas i nästa bok, som är på gång nu.


Betyg: 

Tack till Viktor Nilorak för rec.ex.

Lignumkorset kan köpas här:

Häftad: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...