tisdag 25 oktober 2016

På sex meters djup

Titel: På sex meters djup
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Bonnier Audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Anna Maria Käll
Serie: Marianne Jidhoff del 6
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2016

"Stockholm är täckt av is och en bister kyla blåser över innerstaden som rustar inför jul. När en storslagen opera har världspremiär samlas hela den svenska kultureliten. Ett mycket välkänt konstnärspar hyllas för såväl librettot som sin regi och scenografi, men när paret lämnar premiären för att ta sig till sitt omtalade lantställe i skärgården går något fel. De försvinner spårlöst. Deras båda döttrar anmäler föräldrarna som försvunna och media dränks omedelbart av spekulationer och teorier om vad som hänt det hyllade paret. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor dras omedelbart in i den glödheta utredningen.

Några veckor senare mördas oförklarligt en kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid in i en utredning med makt och politik i centrum. Och plötsligt verkar mordfallet ha kopplingar till konstnärsparets mystiska försvinnande. Marianne och hennes kollegor får många trådar att dra i mitt i ett kallt och mörkt Stockholm."


=====================================================================

Min kommentar:

På sex meters djup är en spännande och underhållande deckare. Bra uppläsare och snyggt omslag.

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Denise Rudberg: Två gånger är en vana, Bara tre kan leka så, Mellan fyra ögon, När klockan slår fem, Inte riktigt enligt plan, En tillfällig lösning, Disa

På sex meters djup kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...