onsdag 19 oktober 2016

Vänd om min längtan

Titel: Vänd om min längtan
Författare: Ann-Luise Bertell
Förlag: Marginal
Format: häftad
Antal sidor: 180
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2016

"Maria har en sak kvar att göra, hon ska skriva ner berättelsen om sitt liv. Personen hon skriver till bor långt borta men är henne innerligt kär. Maria har bestämt sig för att berätta allt som det var, ärligt och uppriktigt, för är det något hon ångrar i livet så är det att hon tigit då hon borde ha talat. Hon berättar om resor över hav, om att stanna kvar och glömma bort, om huset på åkanten, om bröder som tror att de kan flyga och om gamla kvinnor som har kunskap om hur man vänder om längtan.

”Liksom ån som jag bodde bredvid i så många år rinner allt fram, människorna, minnena, redskapen, djuren, men det är ingen vårflod, snarare en uttorkad sensommarflod som sakta söker sig fram i fåran. Fönstret blåser upp som den dagen för länge, länge sedan, jag hör skriket, jag ser en man, ja, det är en man som går bort längs byvägen.”

Vänd om min längtan är ett personligt emigrantöde, en berättelse om mödrar, döttrar och bröder, om Österbotten, och om hur det är att leva med längtan."


============================================================

Mina tankar om boken:

Vänd om min längtan var en av böckerna jag köpte på författarkvällen i Nykarleby för nån vecka sedan. Jag hade inga som helst förväntningar på boken och visste först inte ifall jag skulle behålla den själv eller ge den till julklapp åt någon. Jag började läsa några sidor i den och sedan var jag fast, kunde inte sluta läsa då den var så bra. Romanen har korta kapitel och få sidor och var mycket snabbläst. 

Så låt er inte avskräckas av det fula omslaget, den här romanen är verkligen värd att läsas.

Betyg: 

Vänd om min längtan kan köpas här:
Häftad: Adlibris, Marginal


7 kommentarer:

 1. Ja omslaget var verkligen ingen höjdare.

  SvaraRadera
 2. Den här boken verkar intressant. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Blev intresserad av denna nu (trots omslaget). Hittade den tyvärr varken på bibliotek eller nätbokhandel, himla synd. Det kanske kommer, för upp på läslistan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Adlibris finns den. Klicka på länken i inlägget ovan. :)

   Radera
 4. Ibland är det de där oväntade böckerna som gör succé :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...