tisdag 22 november 2016

Kuriren

Titel: Kuriren
Författare: Henrik Blanckert
Förlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
Genre: thriller
Utgiven: 2016
Rec.ex.

"Två självmordsbombare. Samma klockslag, olika huvudstäder. En ung svensk hittas mördad på ett hotellrum i Manila. Finns det ett samband?
Somalia, Afghanistan, Irak, Sydamerika. Den före detta legosoldaten Jakob Nilsson har levt sitt yrkesliv på några av jordens farligaste platser. Nu har han flyttat hem till Sverige och försöker finna sig till rätta på ett tryggt kontorsjobb som säkerhetskonsult. Jobbet får dagarna att gå, men Jakob kämpar mot både vardagens tristess och det självförakt hans livsval har orsakat. En gång i tiden levde han ett vanligt svenssonliv i Stockholm men de långa perioderna utomlands trasade sönder familjen. Hans vuxne son Pontus vill inte längre veta av honom. 
Ett telefonsamtal förändrar plötsligt allt och snart sitter Jakob på ett flyg till Manila. Där möter han ett Filippinerna långt bortom kritvita stränder och femstjärniga hotell. En värld präglad av fattigdom, korruption och religiös extremism. Där ett människoliv inte är värt någonting. En värld som hans son tydligen blivit en del av. En värld som Jakob alltför väl känner igen...

=======================================================================

Min kommentar:

Kuriren är Henrik Blanckerts debutbok och en mycket bra sådan. Boken är baserad på verkliga händelser och författarens egna upplevelser i internationell miljö.

Kuriren var spännande, snabbläst och intressant. Början på boken var lite rörig men då jag kom in i den så blev den riktigt bra.

Det är alltid intressant att läsa böcker som delvis utspelar sig på platser där man varit. Jag själv har varit många gånger till Asien, senast i vintras var vi bl.a. till Hong Kong och Shanghai.


Betyg: 

En smakbit från Kuriren hittas här: En smakebit på søndag - Kuriren

Kuriren kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus


1 kommentar:

  1. Alltid intressant med böcker som baserar sig på verkligheten, och där dessutom författaren själv har egna upplevelser att använda sig av. Så denna blir jag klart nyfiken på.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...