lördag 3 december 2016

Aksakovs grav

Titel: Aksakovs grav
Författare: Gudrun Wessnert & Carina Wolff-Brandt
Förlag: Förlaget Vingpennan
Format: inbunden
Antal sidor: 168
Genre: rysare (barnbok 9-12 år)
Utgiven: 2016
Rec.ex.

Baksidestext:

"Fjorton dagar om året är ingenting sig likt i Meerike. Oförklarliga ljud hörs i dimman.. pianospel, en galopperande häst...Tvillingarna Zack och Reg knackar på hos sin gammelfaster i kustbyn Meerike en mörk höstkväll. Huset ligger ensligt vid den vindpinade stranden. Men fastern verkar inte glad över att träffa sina unga släktingar. Och hon ger dem ingen mat. De få människor som bor i byn är väldigt gamla och beter sig skrämmande. Snart förstår syskonen att någonting är fel. Besöket börjar mer och mer likna en mardröm. Zack och Reg inser till sin fasa att det inte går att lämna byn. Vems skelett är det som ligger i kyrkans källare, och vem är den mystiska flickan som anklagar Zack för att vara ett odjur?"

=======================================================================

Min kommentar:

Aksakovs grav är en riktigt spännande och fängslande spökhistoria. Den är välskriven och har korta kapitel och är därför snabbläst. Boken passar bra för barn 9-12 år som är målgruppen för boken.

Betyg:


Foto: Mona Salama
 Författarna Gudrun Wessnert och Carina Wolff-Brandt träffades på Åland för ett antal år sedan och efter tre års skrivarbete gavs boken Aksakovs grav ut i september 2016.

Aksakovs grav kan köpas här:1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...