söndag 4 december 2016

En smakebit på søndag - En väktares bekännelser

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.Min smakbit kommer från En väktares bekännelser av Elin Säfström. Sid 40.

""Vad heter du?"

Jag snurrar runt och dunsar ned med rumpan i marken och blir sittande i det kallvåta gräset med blodet dunkande i huvudet. Älvan som tittar ned på mig ser helt oberörd ut. Säkert har han inte ens uppfattat hur rädd jag blev. För det är väl en han? Svårt att avgöra med de här varelserna. De ser så androgyna ut och man hör inte riktigt på rösten om det är en man eller kvinna. De låter bara allmänt milda och nästan lite som om de sjunger. Jag har svårt att skilja på enskilda individer också. För mig ser de alla ungefär likadana ut med sin vita hy, sitt albinoblonda, långa hår och gråa, konstiga ögon. Jag har ingen aning om ifall jag sett just den här älvan förut.

"Jag heter Tilda" Det är, som sagt, inte läge att göra någonting annat än att svara hövligt."

16 kommentarer:

 1. Otroligt charmig bok som jag slukade på bara några timmar :)

  SvaraRadera
 2. Den lägger jag på minnet.
  Tack för smakbiten !

  SvaraRadera
 3. Den här är jag nyfiken på. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. låter lite annorlunda. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Den här kommer jag nog att läsa så småningom!

  SvaraRadera
 6. Den här skulle jag vilja läsa! Tack för smakbiten. :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Nu börjar jag bli nyfiken på allvar.

  SvaraRadera
 8. Den tyckte jag jättemycket om. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Den här är jag nyfiken på. Den ligger här och väntar på att bli läst.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. En bok som jag snart tänkt läsa.

  SvaraRadera
 11. Jag har inte läst något av henne, den här kan jag verkligen tänka mig. Kanske något för våra döttrar också :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Är så sugen på att läsa den boken nu! :)

  SvaraRadera
 13. Tyckte mycket om den här :)

  SvaraRadera
 14. Den har jag inte läst, men blir lite nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten, låter lite annorlunda - jag blir nyfiken!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...