måndag 12 december 2016

En väktares bekännelser

Titel: En väktares bekännelser
Författare: Elin Säfström
Förlag: Gilla böcker
Format: Häftad
Antal sidor: 283
Genre: ungdomsroman (12 - 15 år)
Utgiven: 2016
Rec.ex

"Jag heter Tilda Modigh och är femton år - och väktare.
Och då menar jag inte en sådan som står i basker i tunnelbanan och tar hand om fyllon och stökiga ungdomar på lördagskvällarna - min uppgift är att se till att Stockholms tomtar, troll och andra så kallade sagoväsen uppför sig och inte blir upptäckta av människor. Inte mitt drömjobb direkt.
I vanliga fall delar jag ansvaret med mormor, men hon är på ett uppdrag i Norrland, så nu hänger allt på mig. Och inte nog med att skolans källare blivit invaderad av jordvättar, nu går det dessutom rykten om häxor och svart trolldom på stan. Tyvärr är det jag som förväntas hantera allt detta, men jag har ärligt talat ingen aning om hur det ska gå till.
Och jag får inte berätta om det här för någon. Inte för min bästis. Inte för mamma, som antagligen inte hade brytt sig ändå. Och verkligen inte för Hakim, som har världens mest förödande bruna ögon och knappt vet att jag existerar. Men det är bara att bita ihop och ta itu med jobbet. För någon måste göra det."

========================================================================

Min kommentar: 

En väktares bekännelser är en charmig, rolig och spännande ungdomsroman. Den är välskriven med ganska korta kapitel som gör att den blir snabbläst. Man vill bara läsa mera hela tiden för att få veta hur det ska gå. 

Tilda gillar jag, hon har en skön humor och är en mycket modig tjej. 

Boken är författaren Elin Säfströms debutroman och en mycket bra sådan, jag vill gärna läsa flera böcker av samma författare. Målgruppen för boken är ungdomar 12-15 år men jag tycker den också passar utmärkt för vuxna. 

Betyg: 

Här hittas en smakbit från boken: En smakebit på søndag - En väktares bekännelser

En väktares bekännelser kan köpas här:
Häftad: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Så bra att du menar den passar även för vuxna, för denna vill jag ju så väldigt gärna läsa. Sånt oknytt kombinerat med humor är ju oemotståndligt! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...