måndag 26 december 2016

Off Grid

Titel: Off Grid - En sann historia
Författare: Magnus Leijon
Förlag: Feed your fire
Format: Inbunden
Antal sidor: 225
Genre: Skönlitteratur
Utgiven: 2016
Rec.ex.

"Daniel Eklund har tröttnat på det svenska klimatet och att vara fast i ekorrhjulet. Han tackar ja till ett erbjudande att driva en turistverksamhet i det lilla paradislandet Belize, som ligger vid den karibiska kusten i Centralamerika och flyttar dit med sin fru och två små döttrar. Till en början verkar det som om Daniel har funnit himmelriket på jorden, men successivt blir han indragen i ett psykologiskt spel där ingen insats är för hög, inte ens livet."

========================================================================

Min kommentar: 

Off Grid - En sann historia av Magnus Leijon blev jag, via ett mejl av författaren, erbjuden att läsa. Författaren önskade sig en ärlig och öppen recension. Jag tackade ja till erbjudandet pga den intressanta baksidestexten till boken. 

Off Grid säljs som en thriller inom skönlitteratur. Den här boken är alltså ingen biografi som man skulle kunna tro av titelnamnet. En skönlitterär bok kan innehålla sanning men man vet inte vad som är sant och vad som är författarens fantasier.

Det som jag gillade i den här boken var baksidestexten, den lockade till läsning.

För mig blev boken aldrig spännande och jag fick nog av allt skvaller och alla rykten som var den röda tråden i den här historien. Boken skulle också ha behövt några korrekturläsningar till.

Jag har ingen som helst förståelse för att författaren har privata bilder av sina barn på insidan av pärmarna i en sådan här bok. 

Den här boken var alltså ingenting för mig men den får ändå 2 av 5 i betyg för att jag orkade läsa ut den. 

Betyg: 

En smakbit från boken hittas här: En smakebit på søndag - Off grid

Off Grid - En sann historia kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...