måndag 27 februari 2017

I en mörk mörk skog

Titel: I en mörk mörk skog
Författare: Ruth Ware
Förlag: Lind & Co
Originaltitel: In a dark, dark wood
Översättare: Ylva Mörk
Antal sidor: 315
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2017

"En oväntad inbjudan dyker upp i den tillbakadragna författaren Noras mejl det är barndomsvännen Clare som ska gifta sig. En av Clares väninnor håller på och organiserar en möhippa, och vill gärna att Nora kommer trots att det var åratal sedan Nora och Clare hade någon kontakt.
Väl på plats, långt ute i skogen, för en helg med sprit och lekar, gör alla sitt bästa för att bjuda till, men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Är alla verkligen där på samma premisser?
Varför är Nora bara bjuden på möhippan men inte på bröllopet? Och vem är det egentligen Clare ska gifta sig med?
Kontakten med omvärlden är i det närmaste obefintlig i det isolerade huset. Mobiltäckningen är usel och den fasta telefonen fungerar inte. Inom loppet av ett dygn går möhippan från krystad och märklig till våldsam och katastrofal och Nora hamnar på sjukhus.
Frågan är bara vad som hänt från det att hon och de andra lämnade huset tills det att hon vaknade upp i en sjukhussäng. Hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Och varför sitter det poliser på vakt utanför rummet där hon ligger?
Och framför allt varför minns hon inte vad det är som har hänt?"


=======================================================================

Min kommentar:

I en mörk mörk skog är en mycket spännande deckare. Det här är en riktig sträckläsningsbok, man vill bara läsa mera för att få veta hur det går. Bra miljöbeskrivningar och snyggt bokomslag. Den här författaren vill jag gärna läsa flera böcker av.

Betyg:

I en mörk mörk skog kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

3 kommentarer:

  1. Vill läsa, älskar deckare och thrillers.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag läst om den här boken litet här och var, och jag är så nyfiken på hur historien hänger ihop. Jag måste nog läsa den själv för att få veta :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...