söndag 12 mars 2017

En smakebit på søndag - Hjärtats innersta röst


En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man läser just nu.

Min smakbit kommer från en bok jag köpte på bokrean Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker. Den här boken hade jag tänkt läsa då den kom ut, men på något vis föll den i glömska och då jag fick syn på den på rean klickade jag hem den genast. Smakbiten kommer från sidan 12.


"Jag tänkte på min bror i Burma. Plötsligt såg jag honom framför mig. Jag tänkte på vårt första möte i det fallfärdiga tehuset i Kalaw. Hur han stirrat på mig och sedan kommit fram mot mig. I sin vita men gulnande skjorta, sin urblekta longyi och sina utslitna sandaler. Den halvbror vars existens jag aldrig anat. Jag tog honom för en gammal tiggare som fiskade efter en slant. Jag mindes hur han slagit sig ned vid mitt bord för att ställa en fråga. "Tror du på kärleken, Julia?" Än idag hör jag hans röst inuti mitt huvud. Som om tiden hade stannat för den frågans skull. Jag hade skrattat - och det hade inte stört honom."

10 kommentarer:

 1. Känner till författaren men har inte läst något. Än. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Har hört en hel del om hans böcker, men har inte läst något av honom än :)

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst och i motsats till "alla" andra så var jag inte speciellt förtjust i den. Tack dör smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten, är det en fortsättning från förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är uppföljaren till Konsten att höra hjärtslag

   Radera
 5. Jeg har bare lest en bok av Jan-Philipp Sendker, (Kunsten å høre hjerteslag). Men den var til gjengjeld veldig god. Håper denne også er det. Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den första boken av honom ska jag börja på inom kort har jag tänkt :-)

  SvaraRadera
 7. Jag har egentligen varit nyfiken på den här författaren ett bra tag nu, men tror att jag låter bli. Det verkar inte alls vara min typ av böcker.

  SvaraRadera
 8. Inte en författare jag har läst.

  SvaraRadera
 9. har inte läst något av Sendker. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...