onsdag 29 mars 2017

Förbjuden frihet

Titel: Förbjuden frihet
Författare: Ramona Fransson
Förlag: Anomar förlag
Format: inbunden
Serie: Greger Thulin del 11
Antal sidor: 236
Genre: deckare
Utgiven: 2017

"Två unga kvinnor hittas mördade i Högsbo industriområde. Ingen har anmält dem saknade trots att de legat där i minst två dagar. Spaningschef Katarina Linde kallar in Greger Thulin från hans pensionärstillvaro och tillsammans med sina kolleger upplever de en brottslighet som går långt utanför deras tankevärld. Det som man tar för givet i Sverige är att man inte bara är fri i tanken som kvinna utan också i handling. Men snart visar det sig att alla unga svenska flickor inte har frihet, oavsett vad lagboken föreskriver. Frågan: Var ska barnen känna sig mest trygga? Frågan bör besvaras med: Hemmet. Men när svaret inte stämmer överens med verkligheten hur ska man då agera som polis?

Gregers tankar kretsar sig kring just friheten, hur mycket den betyder och vad man kan göra om man själv bestämmer över den. Till slut tar han beslutet att utnyttja sin frihet och att njuta av sin ålders höst tillsammans med Charlotte. Även Katarina funderar över sin arbetssituation, vilket oroar hennes chef Stefan Kronfeld, men hon lovar honom mer eller mindre att fortsätta jobba fram till sin pension."

========================================================================

Min kommentar:

Förbjuden frihet är en mycket spännande och gripande deckare som handlar om hedersmord. Att boken är verklighetsbaserad gör att den blir ännu mer fängslande och väl värd att läsas.

Förbjuden frihet är den 11:e och sista delen i serien om Greger Thulin. Men redan i höst kommer författaren ut med del 1 i en planerad trilogi, 'Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger'. Ser fram emot att få läsa mera av Ramona Fransson.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Ramona Fransson: Dödlig avundsjuka, Gift med djävulen.

Förbjuden frihet kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus

Foto: Linda Lundquist

Ramona Fransson skriver deckare baserade på verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...