söndag 12 mars 2017

I bunkerläkarens våld - Den sanna historien bakom rubrikerna

Titel: I bunkerläkarens våld - Den sanna historien bakom rubrikerna
Författare: Isabel Eriksson
Förlag: Lind & Co
Format: e-bok
Antal sidor: 218
Genre: självbiografi
Utgiven: 2017

"Jag snurrar runt på stället. Vacklar till. Ser mig omkring. Utrymmet är grått, dammigt och stökigt. Som ett litet garage ungefär, eller en byggarbetsplats. Eller som ett skyddsrum, en ... en ...
En bunker.

När Isabel Eriksson vaknar vet hon först inte var hon befinner sig. Det första hon ser är ett plåttak med träbjälkar, i armen har hon en kanyl och bredvid sängen hon ligger i sitter en man och stirrar på henne.
Han berättar att han kidnappat henne och tänker hålla henne inlåst. Hon ska vara hans flickvän - kanske släpper han henne om ett par år, kanske inte.
Isabel inser att det enda sättet för henne att komma därifrån är att på något sätt förmå mannen att släppa henne, och det blir en psykologisk kamp där det gäller att spela korten rätt, eller för alltid bli kvar i bunkern.

Den 38-årige läkaren Martin Trenneborg, som i september 2015 drogade och förde bort Isabel Eriksson och höll henne inlåst i sex dygn, blev känd i media som "bunkerläkaren". Han dömdes så småningom till tio års fängelse, vilket han överklagade och domen sänktes till åtta år.
För Isabel Eriksson lever mardrömmen vidare. En del av henne kommer alltid vara kvar i bunkerläkarens våld. Här berättar hon för första gången om sin fruktansvärda upplevelse i bunkern och hur hon lyckades ta sig därifrån."

========================================================================

Min kommentar:

I bunkerläkarens våld är skriven under pseudonym och författaren lever under skyddad identitet idag. 

Boken handlar inte enbart om kidnappningen utan också om hur det var att leva som eskortflicka. Jag har väldigt svårt att förstå hur 'Isabel' tänkte då hon valde att prostituera sig och jag tycker att det hela är motbjudande.

Boken får ändå godkänt för att den är lättläst och har en titel som lockar till läsning.

Betyg: 

I bunkerläkarens våld kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...