torsdag 9 mars 2017

Köpenhamn bakom portarna

Titel: Köpenhamn bakom portarna
Författare: Isabel Andersson
Förlag: Meetings Øresund
Format: danskt band
Antal sidor: 420
Genre: fakta
Utgiven: 2016

"En bok för dig som är intresserad av staden och vill känna den bättre, dess utveckling, gårdar och bakgårdar, platser och torg, stadsdelar och kvarter. Några platser känns igen, men de allra flesta är svåra att upptäcka vid enstaka besök och går inte att finna i en turistbroschyr eller guide.
Köpenhamn bakom portarna följer en tidslinje från den lilla byn Havn på 1100-talet och fram till våra dagar. De allra senaste projekten finns också med, både de som är på gång och några som bara är i sin linda. "

=======================================================================

Min kommentar:

Köpenhamn bakom portarna är en härlig bok full med vackra bilder och intressant text om Köpenhamn. Författaren vill med sin bok visa Köpenhamn från insidan, så som hon ser staden.

Det här är en bok som jag inte läser från början till slut utan jag väljer att läsa ett stycke då och då. Jag kommer garanterat att ta fram boken och fördjupa mig i den inför en resa till Köpenhamn.

Boken är mycket inspirerande och passar också bra att ge bort som present åt någon som är intresserad av staden. 


Betyg: 

Köpenhamn bakom portarna kan köpas här:
Danskt band: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Tack för att du tog dig tid att läsa min bok och att skriva en recension!
    Både recensionen och dina tidigare inlägg är mycket inspirerande och beskriver boken så som jag själv skulle göra. Precis som du skriver, är Köpenhamn bakom portarna tänkt att läsas i utvalda delar, som inspiration inför en resa eller som en "smakebit på søndag"!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...