måndag 13 mars 2017

Leona - Tärningen är kastad

Titel: Leona - Tärningen är kastad
Författare: Jenny Rogneby
Förlag: Bonnier audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Mirja Turestedt
Antal sidor: 364
Serie: Leona del 1
Genre: deckare
Utgiven: 2014

"En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften.
LEONA – Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm."

=======================================================================

Min kommentar:

Leona - Tärningen är kastad är den första boken i en serie om Leona, som är en mycket annorlunda polis. Boken är riktigt spännande och oförutsägbar. Historien är inte trovärdig men det gör inget för boken är ändå så bra. Ser fram emot att läsa flera böcker av samma författare.

Betyg: 

Leona - Tärningen är kastad kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...