söndag 9 april 2017

Smakebit på søndag - Wicked game

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från den psykologiska thrillern Wicked game av E L Dezmin. Smakbiten från sid 12.

"Jag äger en revolver och varenda morgon när jag vaknar laddar jag den med ett skott, snurrar magasinet, spänner hanen, sätter pipan mot tinningen och trycker av. Det är bekräftelsen jag behöver för att förvissa mig om meningen med min plats och funktion i samhället. För mig är slumpen allt. Hela mitt liv har handlat om slumpen, eller kanske är det ödet? Men döden vill inte ha mig. Jag landar alltid på fötterna. Hur många liv jag har avgörs av en halvmantlad kula i kaliber .357 Magnum och huruvida den ligger i linje med pipan när jag avfyrar. Kulan har hög anslagsenergi och kraftig expansion. Enkelt förklarat blåser den hjärnan ur mig varpå döden är oundviklig. Cirka tio gram Lieman som ryms i min hand. Samma sorts Lieman som en gång mördade en känd statsminister."

12 kommentarer:

 1. usch, vilket gräsligt sätt att börja dagen på! har inte hört talas om boken tidigare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakebiten. Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Bisarrt sätt att starta dagen på.

  SvaraRadera
 4. Känns inte som en bra början på dagen och slump, nej den tror jag inte på :)

  SvaraRadera
 5. Fint uppvaknade, behövs nog inget kaffe där

  SvaraRadera
 6. Men oj vilken start på dagen. Ny bok/författare för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Bättre att börja dagen med kaffe!

  SvaraRadera
 8. Knepig morgonritual. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 9. Oi, det var en grusom og meningsløs måte å starte dagen på! Takke meg til kaffe! :-) Ha en riktig fin palmesøndagskveld og en god påske!

  SvaraRadera
 10. Den boken känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...