tisdag 11 april 2017

Tematrio - Deckare

Tematrio denna vecka:
Vilka är dina tre favoritdeckare? Presentera bok, författare eller romanfigur.

1. Romanfiguren Lisbeth Salander i Milleniumserien, där de tre första böckerna är skrivna av Stieg Larsson och den fjärde av David Lagercrantz. Den femte boken i serien utkommer i höst.
2. Författaren Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman.


3. Kristina Appelqvists serie om Helena Waller.11 kommentarer:

 1. Hmmm... jag tycker att David Lagercrantz ska skämmas som har sålt ut sig på det där sättet. Jag håller inte alls med om att man bara kan "fortsätta" någon annans serie så där. Om Lagercrantz verkligen är så bra, varför skriver han inte egna böcker i sitt eget namn istället? Det luktar giriga förlag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han skriver ju egna böcker i sitt eget namn. Jag tycker att David Lagercrantz gör ett riktigt bra jobb med fortsättningen på Millenium och ser fram emot höstens nya bok. :)

   Radera
 2. Kristina Ohlsson tänkte jag ta med men ville inte trycka med alltför många, jag har redan en hel hög så =) Men gillar hennes böcker skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var svårt att bara välja tre i trion

   Radera
 3. Jag förbigår David Lagerkrantz med tystnad. Men visst kunde man ha tagit med Stieg Larssons böcker. Jag tänkte inte på dem som deckare, men det är de ju faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte inte att Millenniumböckerna var så fantastiska så jag har inte varit intresserad av att läsa fortsättningen heller.

  SvaraRadera
 5. Kristina Appelqvist har jag ännu inte läst, men jag har en av hennes böcker i hyllan. Kanske dags att ta med henne i boktolvan...

  SvaraRadera
 6. Bara läst David Lagercrantz debutbok om Göran Kropp, den var ju bra, men har inte läst/sett Milleniumserien.

  SvaraRadera
 7. såg första delen av Millenniumserien som film. sedan blev det inte mera. Appelqvist och Ohlsson har jag inte läst något av

  SvaraRadera
 8. Jag är nyfiken på Kristina Ohlsson. Kanske påbörjar serien nu i påsk? Det är i alla fall en av många böcker jag tar med mig till landet.

  SvaraRadera
 9. Gillar Millennium-böckerna jättemycket.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...