torsdag 18 maj 2017

Häxan


Titel: Häxan
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Forum
Format: inbunden
Antal sidor: 607
Serie: Fjällbackaserien del 10
Genre: deckare
Utgiven: 2017

"Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser."


=======================================================================

Häxan har av andra bokbloggare fått mycket bra betyg och vissa har tyckt att den är den bästa av Läckbergs böcker. En riktigt bra bok läser jag ut på 2-3 dgr, Häxan har tagit mig ungefär 2 veckor att läsa. Boken är alldeles för lång och den första halvan av boken var inte så intressant. 200 sidor skulle bra gå att ta bort utan att det skulle störa. Den dåtida historien om Häxan tillförde inte boken något. Vissa delar i boken var förutsägbara och icke trovärdiga, som att polisen missat att undersöka saker som är självklara.

Som läsare blev jag förvirrad då namn förväxlades mitt i allt, på sid 378-379 har Nea plötsligt blivit Stella. På sid 415 ligger Jessie utslagen i sängen för att i nästa mening dela ut muggar och hälla upp vin och vodka. Slarvigt!

Som sagt så gillade jag den andra halvan av boken och slutet var riktigt bra. Det jag också gillade var att Häxan inte var lika mörk och rå som Lejontämjaren och att Erica har ändrats till det bättre. 

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Camilla Läckberg: Lejontämjaren, Änglamakerskan, Fyrvaktaren, Sjöjungfrun, Tyskungen, Olycksfågeln, Isprinsessan.

Häxan kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
e-bok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Så hela första halvan av boken var trögläst? Låter jobbigt... och att dessutom namnen förväxlas, förstår man blir smått förvirrad då. Verkar ju positivt ändå att den inte är så överdrivet rå, mycket är ju det numera. Skall som tur är bara låna den på biblioteket, är ju inte lika angeläget att läsa färdigt en bok då, om det visar sig ta emot alldeles ohjälpligt mycket. ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...