tisdag 4 juli 2017

Sektens barn - Mariette Lindstein

Titel: Sektens barn
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Bonnier Audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
Serie: Via Terra del 3
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2017

"Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt – utan också hennes dotter."


========================================================================

Min kommentar:

Sektens barn är den sista delen i trilogin om Via Terra. Jag har nu läst alla i serien. Sektens barn är en mycket intressant bok och tidvis spännande men också förutsägbar. Karaktärerna i boken är märkliga och jag fattar inte tycke för någon av dom. Det är ändå en väldigt bra bok och jag kan verkligen rekommendera andra att läsa den, men läs serien i rätt ordning.

Uppläsaren Gunilla Leining har en mycket bra röst som passar bra till den här boken.

Sekten på Dimön heter den första boken i trilogin och den boken gillade jag mest.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Mariette Lindstein: Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod

Sektens barn kan köpas här:

Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...