torsdag 24 augusti 2017

Det förlovade landet - Mari Jungstedt

Titel: Det förlovade landet
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier Audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Serie: Gran Canaria del 2
Genre: deckare
Utgiven: 2017


"Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel.
Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.

Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?"

========================================================================

Min kommentar:

Det förlovade landet är den andra boken i serien om Gran Canaria och jag tycker den här är bättre än den första. Boken är spännande och intressant då jag känner igen mig eftersom jag varit på Gran Canaria många gånger. Jag ser fram emot flera böcker i denna serie. 

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Mari Jungstedt: Det andra ansiktetEn mörkare himmel, Den man älskar, Du går inte ensam, Den du inte ser, Den sista akten, Den mörka ängeln, Den dubbla tystnaden, Den inre kretsen, Det fjärde offret, Den farliga leken.

Det förlovade landet kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Har läst första delen i den här serien men fastnade inte riktigt. Samtidigt gillar jag Mari Jungstedt så kanske skulle ge den här en chans ändå.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...