onsdag 16 augusti 2017

På Spaniens tak - En vandring utan slut av Stefan Lundberg

Titel: På Spaniens tak - En vandring utan slut
Författare: Stefan Lundberg
Förlag: Förlaget
Format: Inbunden
Antal sidor: 155
Genre: Reseskildringar
Utgiven: 2017

"En man, en vandring, en dagbok.
Den 840 kilometer långa pilgrimsvandringen genom norra Spanien utgör ramen för journalisten Stefan Lundbergs svidande, roliga och satiriska iakttagelser. När man vandrar tänker man på allt möjligt: på narcissistiska diktatorer med utgångspunkt i George Sand, på mat och dryck, på finlandssvensk kulturelit, på katastrofen på HBL...
Man vandrar ensam, eller i sällskap. Stefan Lundberg prövade bäggedera. Blev han en bättre människa? Kanske inte, men det var inte heller meningen. Rikare på upplevelser? Ja, definitivt."

========================================================================

Min kommentar:

På Spaniens tak är en reseskildring som trollband mig från första sidan. Den är välskriven med ett bra språk och lättläst med ett bra flyt som gör att man bara vill fortsätta läsa.
Jag gillar författarens sätt att skriva, han har på ett naturligt sätt varvat sina egna tankar och funderingar med underbara miljöbeskrivningar och möten med andra människor under vandringen.

Boken innehåller också fina bilder från pilgrimsvandringen.

Jag kan rekommendera alla att läsa denna intressanta bok, den passar bra både för vandrare och icke vandrare, jag är själv ingen vandrare och gillade verkligen den här boken.

Betyg: 

En smakbit av På Spaniens tak hittas här: En smakebit på søndag - På Spaniens tak

På Spaniens tak kan köpas här:
Förlaget
Adlibris
Bokus

"Stefan Lundberg har jobbat som journalist på dagstidningen Hufvudstadsbladet i 25 år och som korrespondent för Dagens Nyheter under åren 1985-2011, och medverkat i ett flertal andra tidningar, bl.a. The Guardian. Lundberg har tillsammans med Staffan Bruun dragit radioshowen Fritt fram sedan 1988 och gett ut flera satiriska böcker. Dessutom har Lundberg bl.a. skrivit populära reportageböcker om skärgården. Senast gav han ut boken Sommaräventyret i Daphnes kölvatten (2004)."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...