söndag 17 september 2017

En smakebit på søndag - Visheten vaknar


En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra Virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från Visheten vaknar av Elin Säfström. Boken handlar om Tilda Modigh som är väktare och försöker få Stockholms rådare - troll, tomtar, älvor att bete sig någorlunda som folk och inte bli upptäckta av människor. Visheten vaknar är den spännande fristående fortsättningen på ungdomsromanen En väktares bekännelser.

Smakbit från sidan 35:

"Jag vet vad jag måste göra. På ett eller annat sätt måste jag skaffa en hustomte åt henne. Det blir sannerligen inte lätt. Hustomtar är mycket selektiva och de flyttar bara in där de har lust. Själv har jag en extrem tur som har Skrammelkluta hemma hos mig. Det är hon som gör att det är beboeligt därhemma. Mamma är inte något husmorsmaterial direkt och jag har lite svårt att hinna med både hem, skola, privatliv och den berömda Plikten. Ändå skulle jag gärna överlåta Skrammelkluta åt farmor om jag bara kunde, men det kommer inte att hända. Däremot skulle jag kanske kunna fråga henne lite försiktigt om hon känner till någon hustomte som är mellan uppdrag. Fast jag har väldigt svårt att tänka mig att det skulle finnas någon med självplågeritendenser nog att ta sig an det här hushållet. Någon sorts kamikaze-tomte.
 "Min son är död. Han hoppade framför tåget."
Ibland kommer hon ihåg det. Det är helt fruktansvärt att hon ska behöva sitta här och minnas det. Jag kramar hennes tunna hand så hårt jag vågar.
 "Jag vet, farmor. Men jag finns här. Jag ska ta hand om dig."
Jag önskar att jag trodde på det själv."12 kommentarer:

 1. Lustigt att vi har samma bok :)

  SvaraRadera
 2. en blir onekligen lite nyfiken på den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst den första ens.

  SvaraRadera
 4. For en herlig historie i en bok. Den må jeg absolutt lese! Jeg regner med forfatteren er svensk? Så det er ikke sikkert jeg finner den i Norge. Men da har vi Adlibris :-)
  Tusen takk for flott tips, og ha en flott lesesøndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Jag gillade den här boken.

  SvaraRadera
 6. Hm, spännande att fler läser denna, en blir ju lite nyfiken ;)

  SvaraRadera
 7. Ser fram emot den här, står i bibliotekskön och väntar...

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Har En väktares bekännelser här hemma just nu, och bestämde precis att det får bli nästa bok jag läser. :)

  SvaraRadera
 9. Oj, det var en frestande smakbit! Inte läst den första heller, men vill ju så hemskt gärna göra det. :)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker mycket om den serien. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Skall snart läsa den här boken.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...