onsdag 1 november 2017

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Begynnelsen

Titel: Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Begynnelsen
Författare: Ramona Fransson
Förlag: Anomar förlag
Format: häftad
Genre: deckare
Serie: Leah Quiller trilogi, del 1
Utgiven: 2017

"Caroline von Steinberg är tjugo år ung; nygift och djupt förälskad i sin make och väntar sitt första barn. Hon tar en promenad på sina ägor runt godset på Österlen och vandrar genom fälten av solgul raps tillsammans med sin älskade hund. Himlen är sommarblå och för Caroline är lyckan total 
Plötsligt blir allting svart; hon är fånge i en ond mans armar. När hon vaknar till för ett ögonblick är hon bunden till händer och fötter och försedd med munkavle.
Nästa gång hon vaknar ligger hon på sjukhus. Barnet hon bar på är förlorat. Hennes underliv är söndertrasat och hon blir varse om att hon lämnats att dö i ett dike: misshandlad och våldtagen. Gärningsmannen återfanns aldrig.
Hon väljer att utbilda sig till polis i hopp om att kunna hjälpa andra våldtäktsoffer och nu vid trettiofem års ålder är hon utsedd till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg. Åren som polis har gjort henne djupt besviken på den urusla rättvisan för brottsoffer och nu gör hon det alla vill men ingen vågar: skipar rättvisa två gånger.
Med sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv och när hon hittar honom vet hon vad som måste ske."
---

Min kommentar:

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger är en spännande, skrämmande och aktuell bok som baserar sig på verkliga händelser. Boken är väldigt otäck och det är fruktansvärt att det kan gå till så här i dagens samhälle, att våldtäktsmän går fria och offren blir utan hjälp.

För mig var den här boken ingen sträckläsningsbok, ibland var jag bara tvungen att lägga den åt sidan en stund då den blev allt för otäck.

Leah är en mycket intressant karaktär och jag ser fram emot att de andra delarna i trilogin.

Här hittas en smakbit från boken: En smakebit på søndag - Leah Quiller

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Ramona Fransson: Dödlig avundsjuka, Gift med djävulen, Förbjuden frihet.


Fotograf Linda Lundquist

Läs mera om Ramona Fransson i hennes blogg: Ramona FranssonLeah Quiller kan köpas här:
Häftad: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...