onsdag 24 januari 2018

Annabelle - Lina Bengtsdotter

Titel: Annabelle
Författare: Lina Bengtsdotter
Förlag: Bonnier audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Mirja Turestedt
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2017

---

"En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö."

---

Min kommentar:

Annabelle är författarens debutbok och en bok jag sett i många bokbloggar. Jag hade kanske lite för höga förväntningar. 

Boken är lättlyssnad och spännande. Bra uppläsare. 

Betyg: 

Annabelle kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Å, den boken tyckte jag var fantastisk. Spännande hur olika man uppfattar böcker. Jag ser att du har lyssnat och jag läste boken. Jag undrar hur mycket det påverkar om man lyssnar eller läser? En inläsare måste ju rimligtvis påverka stämningen en hel del i boken, eller vad tycker du? Jag har tänkt att jag skall börja lyssna på böcker när jag kör bil, eftersom jag gör det så mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då jag lyssnar på ljudböcker är uppläsaren mycket viktig. Det finns uppläsare som jag inte ’kommer överens’ med och då slutar jag lyssna och kanske läser den boken istället. I ovanstående bok var uppläsaren bra.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...