torsdag 18 januari 2018

Begynnelse - Dan Brown

Titel: Begynnelse
Författare: Dan Brown
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Format: inbunden
Serie: Robert Langdon del 5
Genre: thriller
Utgiven: 2017

"Varifrån kommer vi?
Vart är vi på väg?

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism."

---

Min kommentar:

Begynnelse är ungefär som jag förväntat mig att den skulle vara. Tidvis spännande och ibland lite tråkig. Da Vinci-koden är fortfarande min favorit bland Dan Browns böcker.

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Dan Brown: Da Vinci-koden, Änglar och demoner, I cirkelns mitt, Gåtornas palats, Den förlorade symbolen, Inferno.

Begynnelse kan köpas här: 
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Har tyckt om alla men min favorit är Änglar och demoner :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...