söndag 21 januari 2018

En smakebit på søndag - Människan är ett känsligt djur


En smakebit på søndag ordnas nu av den norska bokbloggen Betraktninger och går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från Människan är ett känsligt djur. Boken är en självbiografisk essä skriven av Rafael Donner.

Smakbit från sidan18-19:

"Många av rösterna i mitt huvud kommer härifrån, från pappa. Min mammas röster är inte lika högljudda. Jag vet inte varför. Bit för bit har jag under åren betat av pappas röster, omarbetat dem, förkastat en del och förstärkt än fler, tills rösterna fått sitt eget liv. Ändå äger han än idag  den starkaste rösten på torgmötet i mitt huvud och därför måste jag börja denna bok med honom, med mannen många känner som Jörn Donner men som jag bara känner som pappa."

13 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten - den var annorlunda.

  SvaraRadera
 2. Kan tro att man hör Jörn Donners röst tydligt i huvudet om man har växt upp med honom. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Vilken söt katt! Tack för en intressant smakbit.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten. Katten är urgullig.

  SvaraRadera
 5. Jeg leste først rosorna og ikke rösterna, og da ga teksten ingen mening :-) Jeg slo opp boken på Goodreads fordi jeg synes den høres fin ut og har lyst til å lese den.
  Ha en riktig fin søndag! (Så nydelig katt du har!)

  SvaraRadera
 6. Söt katt! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Läste nyss om den från förlaget. Intressant med en smakebit. Tack!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten, den boken kände jag inte tidigare till.

  SvaraRadera
 9. En helt ny bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. jag ska nog läsa den här. visste inte tt den fanns. tack för tipset och smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Det kan inte vara enkelt att ha Jörn Donner som pappa.

  SvaraRadera
 12. Hm, vet inte riktigt om jag skickade iväg en kommentar från mitt google-konto eller inte. Hur som helst så låter det som en riktigt intressant bok. Kul att han valt att använda essä-formen. Minns hur mina föräldrar upprördes över Oförutsätt där Donner rökte, drack sprit och diskuterade med Kristina Lugn och Bert Karlsson.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...