söndag 18 februari 2018

En smakbit från Inlandet


En smakebit på søndag ordnas nu av den norska bokbloggen Betraktninger och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man läser just nu.

Min smakbit kommer från Inlandet av Elin Willows. Handlar om en ung kvinna som flyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i norr. Relationen tar slut men hon blir kvar och får ett jobb i en mataffär. Titeln länkar till mera info om boken på Förlagets sida.

Smakbit från sidan 26:

"Innan jag flyttade hit var mina vintrar snöfattiga och slaskrika och jag vet att det kommer vara annorlunda här. Att det alltid är minus och att snön är konstant. Våren finns inte här men i stället finns den riktiga vintern. Snö, kyla, mörker. Från början är minus femton kallt, men allt är relativt och efter ett tag är minus tjugo utgångspunkten. Och inte heller särkilt kallt."11 kommentarer:

 1. Har nog inte hört talas om den här boken tidigare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten, ny för mig. Så kände jag när vi flyttade hit från 32 mil söderut. Fast det blev inte riktigt så med åren. Men inlandet är ju kallare.

  SvaraRadera
 3. Jeg har bodd et sted med skikkelig vinter. Men der jeg kommer fra er det ikke alltid snø om vinteren i det hele tatt. Det tok meg lang tid å venne meg til vinteren og kulden :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. En ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Kan sakna riktiga vintrar, men inte nog för att vilja flytta till Norrlands inland.

  SvaraRadera
 7. den står på läslistan. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Den här har jag kikat lite på, men inte läst än. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...