fredag 23 februari 2018

Helgfrågan v. 8


Helgfrågan v.8 hos Mias bokhörna:

"Då och då dyker det upp en fråga via mejl från en författare som undrar om jag vill läsa deras bok. Det är skitkul att de vill att jag ska läsa deras bok men ibland hinner man bara inte. Självklart är det så att författare jag läst böcker av och gillat då tackar jag ja. Men ibland har jag tackat ja till någon okänd och inte ens kunnat läsa ut boken. Så ibland måste man säga nej, men känner sig lite elak."

Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till?

Jag tackar ja till böcker som jag tycker låter intressanta och som passar mig. Tackar nej till böcker som jag inte tror att jag kommer att tycka om. Känner mig inte elak för att jag säger nej till en bok. 
Överraskningsböcker i brevlådan är alltid roligt att få. För det mesta recenserar jag dom men ibland skriver jag bara om dom i bloggen.

Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?

Just nu läser jag Maestro av Geir Tangen, som jag fått efter en förfrågan via mejl.


11 kommentarer:

 1. En måste ju få tacka nej. Det vore ju konstigt om en gillade alla böcker i världen.

  SvaraRadera
 2. jo, man kan inte tacka ja till allt, recensionsböcker förpliktigar.

  SvaraRadera
 3. Jag läser också Maestro just nu.

  SvaraRadera
 4. Det är otroligt roligt att få överraskningsböcker i brevlådan, och gillar jag dem läser jag och skriver om dem, väljer jag att prioritera andra böcker brukar jag i alla fall visa upp dem på Instagram så att man byter tips om vad som är nytt i bokfloden.

  SvaraRadera
 5. Alla kan ju inte gilla alla böcker. Men ibland upplever jag mig själv som en som har svårt att kliva ur bekvämlighetszonen. Detta gör att jag kan missa en eller annan godbit.

  SvaraRadera
 6. Klart man inte ska känna sig elak för att man tackar nej, snarare ganska snällt tycker jag, blir ju inte så bra att tvinga sig läsa och recensera böcker som absolut inte passar.

  SvaraRadera
 7. Det är roligt med överraskningar. Om förfrågningar tycker vi visst ganska lika.

  SvaraRadera
 8. Det skulle väl egentligen vara mer elakt att tacka ja till en bok som man tror att man inte skulle gilla.

  SvaraRadera
 9. Jag är lite rädd för överraskningar men tackade ändå ja nyligen. Jag började med Maestro idag och har svårt att sluta läsa.

  SvaraRadera
 10. Maestro läser jag också :-)
  Jag tycker det skulle vara elakt att tacka jag till en bok som man inte tror man skulle uppskatta.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...