tisdag 20 februari 2018

Inlandet - Elin Willows

Titel: Inlandet
Författare: Elin Willows
Förlag: Förlaget
Format: inbunden
Antal sidor: 203
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2018


---


"En ung kvinna flyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i norr, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb i en mataffär och blir kvar, av skäl hon själv inte riktigt begriper.
Här är naturen en storslagen kuliss till hennes stillsamma vardag och här finns andra, okända koder. Man lämnar dörren olåst, kör bil på isen och super på Hotellet på lördagarna.
Sakta men säkert blir hon ett med platsen och årstiderna. Det genomskinliga ljuset som äter sig in i allt på sommaren. Snön som kommer i oktober och ibland ligger kvar i juni.
Kan man börja om vara som helst, skapa sig ett nytt liv på enplats man egentligen aldrig valt?"


---

Min kommentar:

Inlandet är en välskriven, vacker och mycket bra bok med korta kapitel. Det händer inte speciellt mycket i boken som har ett långsamt tempo, men den är ändå så fängslande. Språket är avskalat och miljöbeskrivningarna underbara. En mycket stark och lysande debut av Elin Willows.


Här hittas en smakbit från boken: Inlandet

Betyg:  


Fotograf: Frank A. Unger

"Elin Willows, född 1982, är uppvuxen i Sverige men flyttade till Finland 2009. Hon är kulturjournalist till utbildningen och har jobbat med bland annat Kulturtimmen och både de regionala åboländska och österbottniska nyheterna på Yle. Sedan 2012 bor hon i Vasa."
Inlandet kan köpas här:
Förlaget
Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...