lördag 24 februari 2018

Tsunamin - Jenny Forsberg

Titel: Tsunamin
Författare: Jenny Forsberg
Förlag: Klartext
Format: e-bok
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2016

---

""Emil! Maja! Kom hit, spring!"
Och då såg Emil: pappa såg rädd ut. Pappor ska aldrig vara rädda. Emils mage drog ihop sig. Pappa gjorde kom hit-tecknet med handen. Emil tittade på vattnet igen. Det kom tillbaka, det var stort nu. Och nära.

På annandagen 2004 var jag på Sri Lanka. Tsunamin skadade mig inte, men jag såg den och det påverkade mig djupt. Tillbaka i Sverige rann tårarna medan jag tog del av berättelserna om dem som hade råkat illa ut. Men hade jag rätt att skriva om något som drabbade många så hårt ? jag som inte ens blev blöt om fötterna?

Det har gått över ett decennium och många unika berättelser är redan skrivna, men jag tar mig rätten att berätta fem till. Historierna är påhittade men bygger på verkliga öden. Jag har skrivit dem för att jag vill att tsunamin ska ingå i vårt kollektiva minne."


---


Min kommentar:

Tsunamin är ännu en bok om tsunamikatastrofen i Asien. Jag har läst några och alla är ungefär lika, samma saker tas upp, samma känslor. Jag visste att jag skulle känna så här, men kunde ändå inte låta bli att läsa boken. Jag kom hem från Thailand för en dryg vecka sedan och ville inte läsa den så länge jag var där, utan väntade tills jag var hemma igen.

Tsunamin är lättläst, snabbläst och gripande. Den är förutsägbar, man vet ju vad som ska hända. 

Jag kan ändå rekommendera den för dom som inte redan läst allt för många böcker om tsunamin.

Betyg: 

Tsunamin kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...