tisdag 20 mars 2018

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Gärningen

Titel: Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Gärningen
Författare: Ramona Fransson
Förlag: Anomar förlag
Format: häftad
Genre: deckare
Serie: Leah Quiller trilogi del 2
Utgiven: 2018

"I över ett decennium har kriminalkommissarie Leah Quiller försökt att skapa sig ett tryggt liv efter den våldsamma våldtäkten som nästan ändade hennes liv. Samtidigt arbetar hon och åklagare Jeanette på den nya sexbrottsroteln i Göteborg för att få till åtal och att sätta så många våldtäktsmän i fängelse som det bara är möjligt. Och i vissa fall tvekar inte Leah att skipa rättvisa en andra gång i sin privata rättssal.

I fallet med den mördade Samuel Josef Isaksson - där mördaren ristat in ett hakkors på hans bröst - letar Leah och hennes medarbetare efter en svartsjuk älskare, en antisemit eller någon med homofobi. Patricia Gold, medarbetare till Leah, har en dotter på sexton år, Moa, som är försvunnen. Detta skapar en otrolig frustration hos Leah som vet att det är en kamp mot klockan om de ska hitta Moa vid liv. Under tiden som de söker efter Moa bryter Leah ihop och reser till sitt gods Hagestad i Österlen för att vila upp sig. Där återtar hon sin rätta identitet, grevinnan Caroline von Steinberg, och återigen träffar hon sin före detta make, Tom Hillman och hans bror Niclas, vilka hon helst inte vill umgås med efter Toms svek mot henne. Dessutom pekar bröderna ut en barndomskamrat, Ludde, som de påstår är personen som kidnappade och lämnade Leah att dö i ett dike. För att få veta sanningen måste hon på något sätt få tag på Luddes DNA."

---

Min kommentar:

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Gärningen är den spännande fortsättningen på Begynnelsen.

Liksom i den första boken i serien handlar den här andra boken om sexbrott som kriminalkommissarie Leah Quiller jobbar med på sexbrottsroteln i Göteborg. Leahs andra identitet Caroline von Steinberg är också en intressant karaktär.

Boken är skrämmande och då man vet att den baserar sig på verkliga händelser blir den verkligen obehaglig.

Sista delen i trilogin kommer ut i augusti.


Här hittas en smakbit från boken: Smakbit från Gärningen

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Ramona Fransson: Leah Quiller skipar rättvisa två gånger - Begynnelsen,  Dödlig avundsjuka, Gift med djävulen, Förbjuden frihet.


Leah Quiller skipar rättvisa kan köpas här:
Häftad: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...