fredag 23 mars 2018

Pojken - Karin Erlandsson

Titel: Pojken
Författare: Karin Erlandsson
Förlag: Schildts & Söderströms
Format: inbunden
Genre: deckare
Antal sidor: 202
Utgiven: 2018

---

"Vad händer när en mamma blivit mördad? I Pojken försöker en familj komma vidare. Sorgen finns och snart visar det sig att det också finns omständigheter i det förflutna som gör det svårt. Krister, pappan i familjen, ligger mest på soffan och har vänt barnen och världen ryggen. Dottern Kajsa brer varje dag nya smörgåsar och försöker få allt att verka normalt men hon blir mer och mer isolerad. Vad sonen Jonas tänker vet ingen.
Tiden är tidigt 1990-tal och på lokaltidningsredaktionen jobbar Sara Kvist och hennes kolleger för fullt när århundradets snöstorm drabbar staden. Fyra av fem utfartsvägar är snart ur bruk, det finns bara en snöplog och på polisstationen ska Harry ensam ansvara för ordningen. Trots att det är vinter och iskallt börjar det hetta till ordentligt.
Under den sömniga vardagslunken i småstaden finns trassliga relationer med långa rötter, gamla och nya konflikter, desperation och våld."

---

Min kommentar:

Pojken är den andra delen i en planerad trilogi skriven av Karin Erlandsson. Den första boken heter Missdåd och böckerna utspelar sig i Nykarleby.

Jag tyckte Missdåd var en väldigt bra bok, så jag hade för höga förväntningar på Pojken. Boken är tunn, endast 202 sidor, och i första halvan av Pojken händer ingenting förutom att det snöar. Pojken känns som en typisk mellanbok, en transportsträcka fram till nästa bok. Den andra halvan blir bättre men jag blir inte alls lika berörd som jag blev då jag läste Missdåd.

Efter att jag läst klart Pojken var jag tvungen att skumma igenom Missdåd, det var en hel del som jag inte kom ihåg och de här båda böckerna hör ihop. Redan i Missdåd får läsaren reda på hur det gick till då Monika dog, men Monikas familj har fortfarande inte fått reda på det i Pojken. 

Pojken är snabbläst och stundtals spännande och jag vill förstås läsa den tredje delen i serien för att få veta hur det hela slutar. Jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan den kommer ut.

Här hittas en smakbit från Pojken: Smakbit från Pojken

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Karin Erlandsson: Missdåd, Minkriket.

Pojken och kyrkan i NykarlebyPojken kan köpas här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...