måndag 2 april 2018

Blod är tunnare än vatten - Jörn Donner

Titel: Blod är tunnare än vatten
Författare: Jörn Donner
Förlag: Förlaget
Format: inbunden
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2018

"Blod är tunnare än vatten är en roman om det hårda, otrygga livet i efterdyningarna av finska inbördeskriget 1918. Vit eller röd är skillnaden mellan liv och död.
Händelserna utspelar sig v id den fins-ryska gränsen 1918. En judisk man vid namn Alexander har flytt undan bolsjevikerna till sin gamla datja i Finland. Huset visar sig bebott av en ung finska, tillfälligt i området även hon. När Alexander stiger in i villan riktas en pistol mot honom. Den unga kvinnan, Anna, säger sig vara beredd att skjuta.

Boken är också en kärleksberättelse. Anna och Alexander inleder en relation och börjar nysta upp varandras bakgrund. Båda har ett förflutet i Petersburg, en stad präglad av våld, isär, svält och godtycke. Både Annas och Alexanders öden är beroende av den man, kallad Kaptenen, som är kommendant över gränsområdet och innehar makten att bestämma över alla och envar."

---


Min kommentar:

Blod är tunnare än vatten är den första bok jag läser som är skriven av Jörn Donner.

Första delen av boken gick lite trögt att läsa, men den andra halvan gick bättre och mot slutet ville jag bara veta vad som skulle hända med Anna och Alexander.

Här hittas en smakbit från boken: Smakbit från Blod är tunnare än vatten

Betyg: 

I Sverige ges boken ut på Albert Bonniers förlag och har där ett helt annat utseende.Blod är tunnare än vatten kan köpas här:
Förlaget
Adlibris
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...