tisdag 10 april 2018

Bokhandeln på Riverside Drive

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: inbunden
Antal sidor: 445
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2018

---

"Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon att börja om på nytt."

---

Min kommentar:

Bokhandeln på Riverside drive är en härlig, mysig och välskriven feelgoodroman. Den är riktigt, riktigt bra, den bästa boken hittills i år. 

Författaren skriver på ett sätt som är mycket lättläst och jag njöt då jag läste, hoppade inte över en endaste stavelse. Bokhandeln, karaktärerna och katten gör denna bok till en av mina favoritböcker.

Det här var den första bok jag läser skriven av Frida Skybäck och jag vill absolut läsa flera böcker av samma författare. Kan verkligen rekommendera den här boken.

Tack till Frida Skybäck för att jag fick läsa denna underbara bok.

Här har jag bloggat tidigare om boken: Smakbit från Bokhandeln på Riverside Drive

Betyg: 


Bild: LB Förlag


"Frida Skybäck flyttade själv från Skåne till London på vinst och förlust och kom hem med ett nyfunnet intresse för engelsk litteratur och den stora kärleken. Numera bor hon i Lund med sin man och deras två barn. Bokhandeln på Riverside Drive är hennes femte roman."


Bokhandeln på Riverside Drive kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus

6 kommentarer:

 1. Ja hon skriver bra, läs hennes övriga om systrarna, jättebra.

  SvaraRadera
 2. Skall snart läsa denna. Den verkar så bra.

  SvaraRadera
 3. Den har jag läst och den var verkligen mysig!

  SvaraRadera
 4. Jaha ja, nu fick du mig förstås att vilja läsa denna bara ännu mer. :) Tyckt väldigt bra om det jag tidigare läst av författaren, så har varit väldigt nyfiken på den här.

  SvaraRadera
 5. Hm, den här dyker upp lite här och var. Inte läst. Än. ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...