torsdag 3 maj 2018

Helgfrågan v.18 - Kommentarer


Helgfrågan.18 hos Mias bokhörna:

Helgfrågan och vissa andra bloggaktiviteter bygger på att man ska kolla runt på bloggar, kanske hittar man en fin blogg man vill följa. Sprida lite bloggkärlek.

Vad tycker du? Är det viktigt att kommentera?

Mitt svar:

Javisst är det viktigt att kommentera. Ifall man inte själv kommenterar på andras bloggar så får man inte heller några kommentarer i sin egen blogg. Ifall jag kommenterat flera gånger i någon annans blogg och aldrig själv får någon kommentar av den bloggens innehavare så slutar jag kommentera på  den bloggen. 

En annan sak jag funderat på angående kommentarer: Är det viktigt att besvara alla kommentarer i sin egen blogg? Går ni tillbaka senare för att se ifall ni fått något svar? Jag är väldigt dålig på att svara på kommentarer i min egen blogg, nästan bara då jag får en direkt fråga så svarar jag. Jag går heller inte tillbaka till andras bloggar för att se ifall jag där fått svar på min kommentar. Endast ifall jag ställt en fråga så går jag tillbaka..

Bonusfråga: Vad läser du nu?

Mitt svar: 

Jag läser Mischling av Affinity Konar.


14 kommentarer:

 1. får man inget gensvar så är det nog bäst att sluta kommentera...

  SvaraRadera
 2. Jag kan också vara lite dålig på att svara i min egen blogg.

  SvaraRadera
 3. Exakt det där med att svara på kommentarer skrev jag också om. Har funderat på det. Ibland så har jag faktiskt gått tillbaka och kollat om jag fått något svar. Men undrar om folk gör detsamma på min blogg? För jag är också rätt dålig på att svara.

  SvaraRadera
 4. Jag är rent ut sagt skitdålig på att besvara kommentarer jag får på bloggen.

  SvaraRadera
 5. Jag försöker nog svara på kommentarer, ifall det ändå skulle vara nån som går tillbaka och läser.

  SvaraRadera
 6. Försöker också svara på kommentarerna på min blogg men det är inte alltid som tiden räcket till. Jag har gått tillbaka och kollat svar ibland.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig. Det är ett samspel. Numera försöker jag dessutom alltid att svara på kommentarerna på min blogg, vilket jag också tycker gör det hela lite mer levande.

  SvaraRadera
 8. jag brukar faktiskt svara på kommentarerna

  SvaraRadera
 9. En fördel med att ha samma plattform för bloggarna är att man kan se när någon besvarat en kommentar, det är väldigt bra. Jag ser till exempel när andra med wordpress har besvarat en kommentar från mig, det skapar mer interaktion, eftersom i alla fall jag sällan hinner klicka tillbaka och se om jag fått något svar. Det är å andra sidan roligt för andra som läser att se både kommentar och svar, det ger liv åt diskussionen.

  SvaraRadera
 10. Jag håller med dig.
  Mischling är bra.

  SvaraRadera
 11. Jag brukar svara på kommentarer i min egen blogg, men är det en fråga gör jag det i den andres blogg också.

  SvaraRadera
 12. Kommentera kommenterar på sin egen blogg är viktigt. Inom ett visst tidsspann. Jag skrev ett inlägg 2011 som fick en kommentar 2017. Det kände jag var knepigt att kommentera för det var liksom ett känsloinlägg och den känslan hade jag lämnat efter mig.

  SvaraRadera
 13. Visst är det så! Känns inte lika kul när någon inte kommenterar tillbaka, man tänker att den kanske inte vill ha kommentarer själv. Tappar emellanåt det där med att svara på kommentarerna på den egna bloggen, är inne i en sån fas nu... Skulle vara kul att gå tillbaka och läsa ev. svar på andras bloggar, än har jag inte kommit in i den rutinen, men tanken finns, skulle ju bli någon slags mer uttömmande konversation då. :)

  SvaraRadera
 14. Jag försöker svara på kommentarerna på min blogg. Att vara på samma plattform är bra, både lättare att kommentera och man får meddelande om att någon svarat på ens kommentar. Tyvärr har jag inte hittat så många bloggar än på min plattform som jag känner mig hemma med, utan de flesta jag kommenterar på har en annan och dåblir det genast lite knöligare att kommentera.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...