onsdag 30 maj 2018

Holländarn - Birgitta Bergin

Titel: Holländarn
Författare: Birgitta Bergin
Förlag: Bokfabriken
Format: inbunden
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2018

---

"Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?"

---

Min kommentar:

Holländarn är en roman som är baserad på en sann historia. En vän till Birgitta Bergin har berättat sin livs historia för henne och förslog att författaren skulle skriva en bok. Grundhistorien är alltså sann men författaren har tagit sig friheten att ta bort och lägga till en hel del.

Holländarn är fängslande, berörande och trovärdig. Den ansträngda mor-dotterrelationen i historien är mycket realistisk och känslosam. Man blir så förbannad på mamman som är så elak och som inte berättar sina hemligheter. Bra i alla fall att Karin har sin egen familj med en omtänksam make och fina barn. 

Det här är en av de bästa böckerna jag läst i år och boken får högsta betyg av mig.

Här har jag tidigare bloggat om boken: Smakbit från Holländarn

Betyg: Holländarn kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus


1 kommentar:

  1. Det låter som en bok jag också skulle vilja läsa. Ännu mer när jag läser att den baserar sig på verkliga händelser.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...