fredag 25 maj 2018

Skrik tyst så inte grannarna hör

Titel: Skrik tyst så inte grannarna hör
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Bokfabriken
Format: e-bok
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2017

---

"Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig."

---

Min kommentar: 

Skrik tyst så inte grannarna hör är en välskriven och gripande roman som handlar om våld i hemmet. Bokens titel är hemsk, så hemsk att jag till först inte hade tänkt läsa den här boken. Men då den blev nominerad till Årets bok 2018 så bestämde jag mig ändå för att läsa den. 

Jag blev inte besviken, boken är mycket bra och den var inte så hemsk som jag förväntat mig (vilket bara är positivt). Den är lättläst och jag gillar miljöbeskrivningarna. Slutet var kanske lite för enkelt.

Jag kan verkligen rekommendera denna bok och jag vill läsa flera böcker av samma författare.

Här har jag tidigare bloggat om boken: Smakbit från Skrik tyst så inte grannarna hör

Betyg: 

Andra böcker jag läst av Karin Alfredsson: Kvinnorna på 10:de våningen

Skrik tyst så inte grannarna hör kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...