söndag 13 maj 2018

Smakbit från Systrarna


Söndag igen och idag firar vi morsdag här i Finland. Vi har flyttat till sommarstugan och min katt Sushi stortrivs. Hon bjöd på morsdagsfrukost i sängen i morse, en sork! Det finns för- och nackdelar med kattluckor.

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Betraktninger och går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man håller på att läsa just nu.

Jag har alltid svårt att börja läsa en ny bok strax efter att jag läst en riktigt bra bok, nu senast En mors bekännelse. Jag har börjat på flera böcker men inte kommit någon vart, få se om jag fortsätter med dem en annan gång eller inte.

Nu fastnade jag i alla fall för den här boken: Systrarna av Claire Douglas.

"Hon börjar gå mot mig och jag drar instinktivt efter andan, men istället för att gå förbi mig och ut genom dörren stannar hon när hennes ansikte är bara några centimeter från mitt. "Av någon anledning vill hon ha dig här till varje pris", väser hon. Jag tittar bort på Beatrice som står i andra änden av rummet och studerar skulpturen, hon känner med handen på den krokiga näsan och ger till min förvåning ifrån sig små uppskattande läten. Jag tittar på Jodie igen som fortsätter i kylig ton: "Om jag vore som du skulle jag vara försiktig." Sedan stormar hon ut ur rummet och jag tittar häpet efter henne."
11 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Har en annan bok av henne liggande här oläst.

  SvaraRadera
 2. Vilken snäll katt, som dessutom vet om att ni firar Mors dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, hon hade svårt att förstå varför jag inte uppskattade hennes gåva :)

   Radera
 3. Närproducerat kött, missen vet vad kvalité är :)

  SvaraRadera
 4. Det er nydelig med morsdag! I Norge er den dagen i februar, og så har vi farsdag i november.
  Jeg har hørt om denne boken, men jeg har ikke lest den.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, den boken kände jag inte till. Skippar nog f.ö. installering av kattlucka även fortsättningsvis. Vår kattfröken får snällt finna sig i att antingen vara inne eller ute när dörren är stängd. Helst vill man ju ha henne inne på natten, men det är svårt att styra katter, och så även deras preferenser vad gäller frukostval. :D

  SvaraRadera
 6. Hej, jag har ingen kattlucka men väl en altandörr och den vägen kommer missarna in med små gåvor. Än så länge små näbbmöss, tack o lov. Tack för smakbiten, har inte läst något av henne

  SvaraRadera
 7. tack för smakbiten, blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 8. Roligt att höra att du gillade En mors bekännelse - läser den nu. Den här är jag nyfiken på. ;)

  SvaraRadera
 9. hoppas att Sushi fick veta hur duktig hon är. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...